Een wasbal zeg je? Hoe werkt EcoEgg dan?

16-02-2021

Lees hier hoe minerale pellets je was én de natuur schoon krijgen!

Hoe werkt het?

Ten eerste raden we aan om je machine schoon te maken met een ecoegg Detox Tablet zodat eventuele resten van eerder gebruikte wasmiddelen of wasverzachter worden verwijderd.

Dan open je de wasbal door op de knop te klikken en te twisten.  Je vult de grotere helft van het ei met de twee soorten minerale pellets . Sluit je ei zodat het 'klikt' en je plaatst het in je wasmachine bovenop je wasgoed.

🌿De minerale pellets werken samen in het water om effectief vuil uit uw kledingvezels te halen en uw kleding te verzachten door de pH te veranderen, Je wasgoed blijft schoon en fris zonder gebruik te maken van schadelijke chemicaliën beladen wasmiddelen. De minerale pellets in het ecoegg Laundry Egg zijn perfect voor mensen met een gevoelige huid, zijn niet biologisch en bevatten geen petrochemicaliën, enzymen, bleekmiddelen, fosfaten, parabenen, SLS / SLES, palmolie of microplastics.

TOP TIP: Omdat het Laundry Egg geen “zeep”middelen bevat, laat het bijna geen residu achter op je kleding. Daarom kan de spoelcyclus aanzienlijk worden verkort, wat water, tijd en elektriciteit bespaart. Sommige machines hebben een 'spoelstop'-knop, die, als deze wordt ingedrukt, de spoelcyclus overslaat. Als je de spoelcyclus niet kunt onderbreken, heeft dit geen invloed op de wasbal.

 

 

 

Hoe reinigen en verzachten de was-ei-pellets kleding?

Be warned, het wordt redelijk technisch. 👓 Maar laat je niet afschrikken door de termen om de tekst toch even door te nemen.
✅ Lees daarna vooral verder naar de voordelen!


De biologisch afbreekbare oppervlakteactieve stoffen in de Laundry Egg-pellets tillen vuil van de stoffen op omdat het ene uiteinde van het molecuul van de oppervlakteactieve stof wordt aangetrokken door water en het andere uiteinde door vuil en vet. De oppervlakteactieve moleculen helpen water om vuil en vet vast te houden, af te breken en weg te spoelen. De overige ingrediënten in de pellets zorgen ervoor dat vuil en roet in het water niet terug op de stoffen terechtkomt en in het waswater blijft. De zwarte toermalijnkorrels ioniseren het water van nature waardoor het iets meer alkalisch wordt. Alkalisch water tilt vuil beter op, maar verzacht ook de vezels van de kleding. Zuur water kan kleding en vezels beschadigen.

 Zo, je lessen  chemie en biologie waren nog eens nuttig. 👌🏻 En dan nu de praktische kant, dat zocht je hier tenslotte hé 😁

 Het ecoegg Laundry Egg is te gebruiken in wasbeurten tot 60 graden Celsius. Het zal ook goed werken in wasbeurten met koud water. Ook geschikt voor handwas. De natuurlijke mineraalpellets in de ecoegg Landry Egg zijn niet bedoeld voor gebruik boven 60 graden Celsius. Voor witte was zijn er de speciale Laundry Eggs met optische witmakers (dat zijn de blauwe spikkels op de witte pellets).

Mag je een Laundry Egg in de wastrommel laten liggen?

Als je meerdere wasbeurten na elkaar doet, hoef je het ecoegg Laundry Egg tussen de wasbeurten niet te drogen. Als je echter klaar bent met wassen, moet je de wasbal uit de machine halen op optimaal te laten drogen.

Wanneer moet je de wasbal bijvullen?

De witte minerale pellets vervang je na ongeveer 2 maanden gebruik.

Dit tijdsbestek is afhankelijk van

*of je de eerste 70 wasbeurten of een refill van 50 wasbeurten hebt,
*hoe vaak je een was opzet
*en het wasprogramma dat je kiest. (hoe warmer, hoe vlugger de pellets verbruiken)

 Hier vind je een aftelblad om de wasbeurten makkelijk bij te houden. Downloaden, printen en in je wasruimte plaatsen. Made easy for you 💙

 De zwarte toermaline pellets laat je in de wasbal zitten.

 

Wat moet ik doen met mijn gebruikte mineraalpellets?


Ecoegg raadt aan om de pellets na gebruik in de gewone afvalzak te doen. Hoewel de ingrediënten 🌿 biologisch afbreekbaar zijn en geen schadelijke chemicaliën bevatten, hebben ze het langetermijneffect op dieren in het wild en planten niet getest. In dat opzicht kunnen ze dus niet aanbevelen om de pellets in je compost te gooien. Eerlijk, ik voel me veel geruster om deze pellets richting lokale brandoven te sturen dan vb. de plastics van bouwafval die niet gerecycleerd kunnen worden. Hier kan ik dus mee leven.👌🏻

Heb je wasverzachter nodig bij het Ecoegg Laundry Egg?

U hoeft geen wasverzachter te gebruiken met het ecoegg Laundry Egg, omdat de minerale pellets de vezels van uw wasgoed verzachten.  Als je wasverzachter wilt gebruiken, heeft dit geen invloed op de werking van het ecoegg Laundry Egg. Als alternatief vinden sommige mensen dat een paar druppels etherische olie geweldig werkt.  De ecoegg Dryer Eggs helpen ook uw kleding zachter te maken.

 

Heb je een wasdroog-combitoestel?

Het Laundry Egg MOET worden verwijderd vóór de droogcyclus als je een was-droogcombinatie hebt. Het Laundry Egg is puur ontwikkeld voor het wassen van je wasgoed en het Dryer Egg is ontwikkeld voor gebruik in de wasdroger.

Gebruik je ook de Dryer Eggs dan voeg je die toe aan het begin van de droogcyclus.

Als je het Laundry Egg tijdens het drogen in de machine laat zitten, verkort dit de levensduur van de pellets aanzienlijk.

 

Heb ik meer dan één Laundry Egg nodig voor een grote machine?

Een Laundry Egg is geschikt voor wasmachines tot 7-8 kg (standaard modellen)
Als je een veel grotere wasmachine hebt (industriële modellen), gebruik je best 2 wasballen om hetzelfde consistentie resultaat te halen. Zorg steeds voor voldoende ruimte in je wasmachine zodat de kleding en de wasbal vrij kunnen bewegen.

 

Wat met sterk bevuilde kledij of hardnekkige vlekken?

Zoals bij andere wasmiddelen, is het hier ook aangeraden om deze vooraf te behandelen of in te wrijven met ontvlekker.

Heb je graag wat video's en kan je met Engels wel aan de slag? Dan heb ik er hier  enkele voor je verzameld.