Fair Squared

De zeepblokken van Fair Squared hebben ook een leuk verhaal achter de maker van de zepen.

 Het gezicht achter de zeepblokken van Fair Squared

Wie is de man op de verpakking, wordt ons vaak gevraagd. Dit is Mohammed, ook wel bekend als Aleppo man. Hij is het gezicht achter onze vaste zepen en isonderdeel van het FAIR SQUARED-team sinds begin 2019. Maar hoe is dit echt gebeurd en wat is het verhaal erachter?

 Van Aleppo naar Keulen

Mohamad is inheems Syrisch. Hij woonde vele jaren in Aleppo, de hoofdstad van de gelijknamige laurierzeep. Vanwege het uitbreken van de burgeroorlog besloot Mohamad Syrië te verlaten.Na een verblijf van anderhalf jaar in Libanon kwam hij in 2015 samen met zijn vrouw en zes kinderen naar Keulen.

Gezocht en gevonden: Aleppo-zeep gemaakt in Keulen

Mohamad had zijn eigen bedrijf in Aleppo waar hij zeep produceerde en distribueerde en wasmiddelen. Toen we als EERLIJK SQUARED op zoek waren naar iemand die dat zou doen om onze zeepproductie eind 2018 op te bouwen, besloot Mohamad naar deze functie te solliciteren. Zijn sollicitatie overtuigde ons onmiddellijk. Sindsdien is Mohamad de persoon achter de productie van FAIR SQUARED-zeep en het beste hiervan is het feit dat hij kan precies doen wat hij deed in zijn thuisland Syrië.

(Recycled Rijstzakjes) Trans Fair e. V. en Fairtrade International 

De vereniging TransFair e.V. is in 1992 met een doel opgericht, namelijk om benadeelde producenten in ontwikkelingslanden te ondersteunen. Als onafhankelijke organisatie handelt TransFair e.V. niet zelf met producten, maar verleent ze het fair trade-keurmerk aan eerlijk verhandelde producten en stimuleert het bewustzijn rond duurzaamheid. In Duitsland verkopen reeds 42.000 winkels producten met een fair trade-keurmerk. Meer dan 20.000 horeca-gelegenheden verkopen fair trade koffie en cacao. Meer informatie vindt u op www.fairtrade-deutschland.de.

TransFair behoort tot het internationale verbond Fairtrade International, dat zich met de uitvoering en verzorging van de partnerorganisaties bezighoudt. Wereldwijd profiteren meer dan 1,3 miljoen boeren en medewerkers van fair trade plantages. Samen met hun families hebben vele miljoenen mensen door de handel met fair trade producten betere levens- en werkomstandigheden.

 De onafhankelijke certificeringsorganisatie FLO-CERT GmbH is verantwoordelijk voor de controle van de fair trade normen. Dit in Bonn gestationeerde bedrijf werkt met een onafhankelijk, transparant en wereldwijd consistent certificeringssysteem naar de eisen van accreditatienorm ISO 65 (DIN EN 45011)

Fair Squared

Haarzeep Blok Droog Haar Shea incl zakje/ 2 ST 2 x 80 gr

Deze haarzeep is speciaal ontwikkeld voor mense...

€ 8,95
Fair Squared

Desinfecteergel (m. ethanol) 100 ml

Een handgel met een desinfecterende werking.

Ee...

€ 6,95
Fair Squared

Desinfecteergel (m. ethanol) 240 ml

Een handgel met een desinfecterende werking.

E...

€ 9,95
Fair Squared

Douchegel Vanille Shower Zero Waste 500 ml

Douchegel met een bijzonder delicate geur van vers...

€ 18,95
Fair Squared

Douchegel Lime Shower Zero Waste 500 ml

Natuurlijke douchegel voor een droge of gevoelige ...

€ 18,95
Fair Squared

Douchegel Green Tea Shower Zero Waste 500 ml

Natuurlijke douchegel voor een droge of gevoelige ...

€ 18,95
Fair Squared

Douchegel Coconut Shower Zero Waste / 2 ST 500 ml

Natuurlijke douchegel voor een droge of gevoeli...

€ 18,95
Fair Squared

Douchegel Abrikoos Shower Zero Waste 500 ml

Natuurlijke douchegel voor een droge of gevoelige ...

€ 18,95
Fair Squared

Voet verfrisser Limoen / LAATSTE 50 ml

De foot fresher lime is een weldaad na iedere l...

€ 6,95
Fair Squared

Haar elastiekjes plasticvrij / LAATSTE 5 st

Hou je haar volledig onder controle met deze ha...

€ 6,95