Denttabs

INTERVIEW MET DENTTABS: OPRICHTER AXEL KAISER OVER DUURZAAMHEID

Wat is voor u de grootste meerwaarde van tandpasta tabletten?

Er is het technische en het filosofische / politieke deel.

1.   Technisch gesproken werken DENTTABS gewoon eerder. In plaats van de tanden te poetsen, worden ze met DENTTABS zo soepel gepolijst dat de afzettingen, de basis voor cariës, nauwelijks kans krijgen zich te ontwikkelen.

2.   Door de droge formulering (tablet) heeft het aanwezige fluoride duidelijk een veel grotere kans op werken, wat vooral gewaardeerd wordt door gebruikers met gevoelige tandhalzen.

3.   De daadwerkelijke aanpak, het vermijden van systemisch potentieel problematische ingrediënten, is al duidelijk in de mondholte. Bloedend tandvlees, verschillende ontstekingen en zelfs parodontitis nemen volgens gebruikers aanzienlijk af; om het gebrek aan uiterlijk te voltooien.

Filosofisch / politiek zijn DENTTABS een ideaal voorbeeld van onze wijdverbreide onnadenkendheid. En ik ben absoluut geen uitzondering!

Het is een essentiële bevinding dat we heel wat dingen vanzelfsprekend doen zonder echt met betekenis en onzin om te gaan. Omdat we 'altijd' deze dingen doen '. Dat is voor mij de grootste meerwaarde! Ik ben natuurlijk ook opgegroeid met tandpasta en heb het nooit in twijfel getrokken. Tandpasta is normaal voor de samenleving, ook al is het verkeerd. Dus goed was altijd fout! Als je dat eenmaal begrijpt, leidt dat snel tot veel andere dingen in het dagelijks leven.

Veel dingen worden als vanzelfsprekend beschouwd vanwege goede marketing en teruggetrokken vragen en minder omdat ze echt zinvol en correct zijn.

En bij elke nieuwe gebruiker is de kans groter dat we uiteindelijk allemaal leren om het 'juiste' te doen.

Hoe lang bestaat DENTTABS al en wat was het oorspronkelijke idee waarom  de tablet is gemaakt?

In principe was het in het begin allemaal een grap, die voortkwam uit een theoretische kennis van een proefschrift. In een notendop: het ging erom hoe het water voor tandpasta te schrappen, omdat het veel ingrediënten zou vermijden die niet nodig zijn voor de tandheelkundige zorg, maar mogelijk van cruciaal belang zijn voor het lichaam.
Dit werd vervolgens een tablet, die we aanvankelijk alleen met deze theoretische en nauwelijks te bewijzen aanpak verkochten om te kijken wat er gebeurt. En alleen door de vele feedback van gebruikers kwamen we tot de conclusie dat alles wat we 'wisten' over tandheelkundige zorg altijd verkeerd was geweest. En is.
Dat irriteerde ons volledig, die een eigen tandtechnisch laboratorium hebben. Met de resulterende kennis benaderden we de branche en wilden we onze kennis delen. Helaas niet gelukt! We hebben dus de hele zaak in eigen handen genomen en doen dit - met grote overtuiging - al ruim 20 jaar.

Wat was uw motivatie om in dit product te geloven terwijl de markt al zoveel tandverzorgingsproducten te bieden had?

De wetenschap dat de producten die de industrie op zoveel verschillende manieren voor tandheelkundige zorg aanbiedt, uiteindelijk niets doen of zelfs schade toebrengen.
Wetende dat DENTTABS mensen echt dient. 

Wat is volgens u het grootste succes van DENTTABS tot nu toe?

Zoiets bestaat niet - er zijn talloze kleine successen, namelijk de verzamelde feedback. Als klein Berlijns bedrijf in de achtertuin worden we bedankt door gebruikers van over de hele wereld wier problemen, zoals gevoelige tandhalzen of bloedend tandvlees, aanzienlijk zijn verbeterd of zelfs volledig zijn verdwenen. De "DENTTABS-wonderen" worden ook herhaaldelijk gerapporteerd in de commentaren of berichten op sociale media. Deze bevestigingen geven mij en DENTTABS de motivatie om door te gaan, te ontwikkelen en vast te houden omdat we het goede doen.

Retailers hebben begrepen dat onze tandpastatabletten logisch zijn en de vraag ernaar groeit voortdurend. Na al die jaren staan ​​DENTTABS op een punt dat ze niet meer kunnen worden gestopt. We zijn in de hoofden van mensen terechtgekomen. Ze denken nu op een heel andere manier over ons en hun tandheelkundige zorg. Ik zie dit ook als een groot succes.

Waar zie je de interface tussen DENTTABS en het huidige klimaatbeleid ?

Als beste voorbeeld kunnen we alle plastic verpakkingen gebruiken, die we tegenwoordig overal gewend zijn. Ik ben op een heel andere manier opgegroeid. We kwamen rond met veel minder verpakkingen en ook met minder "hygiënecrisis". De vis was in een krant gewikkeld en niemand had er moeite mee. Alleen met de overstap naar de supermarkt in plaats van de klassieke detailhandel en de vele innovaties op het gebied van (plastic) verpakkingen, groeiden de problemen parallel. Maar deze waren gewoon niet tot het einde doordacht. Natuurlijk waren er toen altijd stemmen die erop wezen dat zoveel plastic verpakkingen misschien niet zo logisch zijn, maar noch de industrie noch de politici hebben hier voldoende op gereageerd. Het wordt immers gebruikt om geld mee te verdienen. Ik herinner me nog het enthousiasme toen de eerste "afvalverbrandingsinstallatie" in gebruik werd genomen!

Het besef dat we geparkeerde CO2 via ruwe olie weer in onze atmosfeer kunnen brengen, vooral voor zogenaamd wegwerp plastic, kwam laat - we moesten lange tijd tegenmaatregelen nemen. Vooral mijn generatie heeft er zo lang over gedaan om mijn eigen fouten te herkennen. Het is belangrijk om ze te herkennen en uiteindelijk de nodige correcties door te voeren.

We moeten allemaal leren dat we beslissingen "goed" moeten nemen vóór financieel "succes". We falen niet vanwege de financiële mogelijkheden of de technologie. We falen vanwege onze onwetendheid. 

Als u met één klik een belangrijke boodschap aan iedereen zou kunnen verspreiden , wat zou dan uw boodschap zijn?

We moeten stoppen met het maken van excuses!

In het pre-internettijdperk konden we nog steeds zeggen "dat wist ik niet!" Maar dit excuus werkt vandaag niet meer. Alle informatie is altijd beschikbaar!

Het gaat niet langer om het volgen van een bepaalde ideologie of overtuiging. Het gaat over het omgaan met feiten, ze begrijpen en omgaan met deze kennis. In de goede richting. De eerste vraag bij al onze beslissingen moet altijd zijn: is deze beslissing goed of fout?

Alleen dan rijst de vraag of deze beslissing ook een economisch succes kan zijn. Deze laatste moet altijd secundair blijven.
Als er iets niet klopt, doen we dat zeker niet bij DENTTABS.

DENTTABS zijn lid van Entrepreneurs for Future: Hoe belangrijk is voor DENTTABS de beweging die 'vrijdag voor toekomstige ondernemers' heet?

De beweging Fridays for Future staat heel erg voor wat we doen bij DENTTABS en daarom steunen we deze beweging - met name door onze betrokkenheid bij corporate greenery en ondernemers voor de toekomst. Dat weerspiegelt in veel opzichten ook wat we met DENTTABS willen bereiken.

Denttabs

Tandenpoets tabletten met fluor 125st 9 x 12 cm

Denttabs zijn tandpastatabletten met muntsmaak zon...

€ 5,99
Denttabs

Tandenpoets tabletten zonder fluor 125st 9 x 12 cm

Denttabs zijn tandpastatabletten met muntsmaak met...

€ 5,99
Denttabs

Kinder Tandenpoets tabletten m. fluor Aardbei 9 x 12 cm

Tandenpoetstabletten zijn een uitstekende vervange...

€ 5,99
Denttabs

Kinder Tandenpoets tabletten Aardbei 9 x 12 cm

De tandpastatabletten van DENTTABS zijn dankzij de...

€ 5,99