Voor mama's die hun kids enthousiast op tocht door West-Vlaanderen willen meenemen.

26-04-2021

5,6,7...alweer een kilometer en mijn schoenen zijn versleten maar....

 Wie weet nog de rest van dit wandelliedje? Brings back memories.....

😍 Dat is een van de redenen dat we met ons gezin regelmatig op stap gaan. Qualitytime met ons family of five om samen herinneringen te bouwen. Vaak horen we aan de eettafel "Weet je nog dat we zijn gaan wandelen in dat bos en toen..." of "...toen die reis hebben we echt moeten doorploeteren om die berg op te raken hé mama." En dan weten mijn hubby en ik dat we die wandelingen moeten blijven inplannen, in elk seizoen van het jaar. Telkens een gedoe om te vertrekken maar evenzeer een gevoel van voldoening bij iedereen tijdens de terugrit.

En onze labrador Jenna moet elke dag gaan wandelen dus die zorgt dat we niet te lang op onze lauweren rusten 😆

Bovendien zijn deze wandelingen het uitgelezen moment voor kinderen om de verbinding met en fascinatie voor de natuur terug te vinden. Ze beleven elk seizoen veel intenser dan plaatjesboeken kijken. Mijn pedagogische karaktertrekjes vieren natuurlijk helemaal bot als ik ze elke trip wel iets kan bijleren. Nog beter vind ik het als de kids mij vragen stellen waar ik het antwoord niet op weet. Dan zoeken we daar samen naar bij thuiskomst en kunnen we nog even napraten en nagenieten in de zetel in de woonkamer. Heerlijk om te koesteren die momenten!

 

Maar ik zou ik niet zijn als ik ook dit voorbereid haha. Kijk op voorhand uit welk weer het wordt en dus welke wandeling mogelijk is. Neem even de tijd om je wandeluitrusting uit te pluizen. Laarzen en slippers voor in de auto bij modderweer. Of zonnepet en picknickdekentje bij blauwe hemel. Als het lange autorit wordt,neem ik nog vlug wat leesboeken of speelknuffels mee in een tas. Wat te eten en te drinken zitten standaard in mijn rugzak. En poepzakjes en een handdoek voor onze lab Jenna. Check.

*Kaarten te koop bij dienst Toerisme

Op deze site vind je allerlei brochures die je inspiratie geven om de leuke plekjes van West-Vlaanderen te ontdekken.

Waar wij onze kleine meid 6j (en zelfs de pubers 13j en 14j) enthousiast mee kregen waren :

  • De speurzoektochten die je kunt bestellen via deze link voor verschillende bossen in de Westhoek.
  • Bosolympische spelen boekje in diezelfde webshop met deze link.

 👍🏻Goede wandelschoenen zijn bij herfst- en winterweer echt geen overbodige luxe. 

 

*De app en site Wandelknooppunt.be 

Je kan zoeken per provincie, aantal kilometers en beoordeling.Neem even de tijd om de site en de app te leren kennen en doe dit niet vlugvlug in de auto terwijl je naar de wandelplek rijdt. Believe you me. Dat maakt de start even rustig voor jou als voor de rest van het gezin 😆

👍🏻Insider tip van een mama van 3 kids die al wat wandelingen gedaan hebben: Kilometersnoepjes! *

Op de app kun je de knooppunten en kilometers op voorhand zien en meevolgen. Niet alleen zijn de kids dan enthousiast om de knooppunten te helpen zoeken, ze zijn nog eens  zo dol als ze weer een kilometer er op hebben zitten. Weer een snoepje, woehoew! Natuurlijk zorg je er voor dat het kleine snoepjes zijn - geen candybars meezeulen om tig redenen - en dat je geen afval achterlaat onderweg. Misschien ook even nadenken dat het eten van de snoepjes niet zorgt voor plakkende handjes of vieze jasjes.

*Veggie en/of vegan snoepjes vind je bij de merken Lutti, Katje en Haribo zeker. 

 

*Neem zeker ook eens kijkje op deze site voor je kleine kadee 👧👦

https://www.toerismewesthoek.be/nl/westhoekkd

 

*Wie Westvlaams wil leren, hier alvast de start.

"Ja ik wil"="jaek"

"Nee ik wil niet"= "nink"

😆Laten dit nu net de figuren zijn die je op de fiets meenemen door het Westvlaamse land . 🚲Fietstochten te downloaden op de site van Westtoer.

https://www.westtoer.be/nl/search/jaekn%20en%20nink

👍🏻Vergeet op warme zomerdagen zeker niet om je in te smeren met zonnemelk, zet een pet op en neem een hervulbare waterfles mee!