Inspiratie en motivatie voor een (meer) plastivrije lifestyle

20-05-2022

 

Download de app en begin met scannen
Met de Beat the Microbead app scan je de ingrediënten op verpakkingen om te zien of je product microplastics bevat. U ziet direct of het gescande product microplastics bevat en zo ja welke.

Wist je dat? Jij kunt helpen om cosmetica microplasticvrij te maken! Hoe? Door je favoriete merken te vragen om te stoppen met het gebruik van microplastics in je cosmetica. Klik op onderstaande knop en stuur uw anonieme klachtbrief naar het merk van uw keuze. #DareToCare

Volg en verklein uw plastic voetafdruk. Registreer alle plastic items die je koopt, stel doelen, ontvang virtuele prijzen en deel je voortgang op sociale media om anderen te inspireren

Sluit je aan bij miljoenen mensen die hun plastic afval verminderen.
Plastic Free July ® is een wereldwijde beweging die miljoenen mensen helpt deel uit te maken van de oplossing voor plasticvervuiling - zodat we schonere straten, oceanen en mooiere gemeenschappen kunnen hebben. Doe jij mee aan Plastic Free July door ervoor te kiezen om wegwerpplastic te weigeren?

Begin met het verkleinen van je plastic voetafdruk
My Little Plastic Footprint is een app die je helpt je plasticverbruik te verminderen door een plasticdieet te volgen. Verminder je plasticgebruik en kies voor duurzame alternatieven. Download het vandaag nog!

  • Plasticbank.com  Krijg een GRATIS opleiding als Plastic Bank-ambassadeur.

Door ambassadeur te worden, kun je plastic in de oceaan voorkomen en levens verbeteren met Plastic Bank.
We bieden onderwijs en certificering door middel van cursussen over de plasticcrisis in de oceaan. Deze geven inzicht en begrip over hoe onze oplossing helpt om plastic in de oceaan te voorkomen, armoede te verlichten en blijvende ecologische, sociale en economische veranderingen teweeg te brengen. 

Als Ambassadeur heb je exclusieve toegang tot bronnen die in je eigen gemeenschap en werkplek kunnen worden gebruikt. We dagen je uit om je vrienden, familie en collega's te betrekken om de verandering te worden die je wilt zien.

Wil je de hoeveelheid plastic in je leven verminderen? GA HIER AAN DE SLAG .

Welkom . Ik ben Beth Terry , een accountant die in Greenbelt, MD woont (via de San Francisco Bay Area). In 2007 vond ik mezelf onverwachts een activist , auteur en spreker in het openbaar nadat ik hoorde over de verwoestende effecten van plasticvervuiling en mijn eigen plastic voetafdruk . Deze site is geëvolueerd van een eenvoudige blog (voorheen bekend als "Fake Plastic Fish") tot een uitgebreide bron over plasticvrij leven. Ontdek, doe mee aan een uitdaging , stel vragen , schrijf je in . Samen kunnen we de wereld veranderen.

PLASTICVRIJE LEVENSSTIJL
Het is gemakkelijk om je machteloos te voelen. In godsnaam, waar beginnen we als burgers als we de plasticsoep willen tegengaan? En hoe?

Het is makkelijker dan je denkt: begin in je eigen persoonlijke ruimte, verklein je plastic footprint. Ga op een plasticdieet, adopteer een plasticvrije levensstijl. Je kunt op elk moment beginnen. Natuurlijk gooi je geen plastic op straat. Maar ga een stap verder: raap het plastic op dat iemand anders achteloos heeft weggegooid. Maak er je gewoonte van op weg naar school of tijdens je dagelijkse bezigheden. Als je gaat winkelen, probeer dan plastic verpakkingen te vermijden. Zorg ervoor dat je je eigen plasticvrije boodschappentas en een hervulbare fles meeneemt. Er zijn allerlei initiatieven en boeken om je op weg te helpen naar een plasticvrij leven. Wie weet, misschien zullen jouw inspanningen voor een plasticvrije wereld je buren en je vrienden inspireren.

  • Boek 'Minder plastic' Aan de slag met haalbare tips en alternatieven van Clara Williams Ronald

De introductie van plastic heeft een enorme verandering teweeg gebracht in de wereld. Het is goedkoop, veelzijdig, sterk, hygiënisch, weegt weinig en gaat lang mee. Waar zouden we zijn zonder plastic in bijvoorbeeld de auto-industrie of de medische wereld? We kunnen plastic dan ook niet meer wegdenken uit ons leven. Echter: we zijn plastic ook steeds meer voor eenmalig gebruik gaan inzetten: plastic tassen, waterflesjes, rietjes, koffiebekers. Al dat weggegooide eenmalig gebruikte plastic vormt een steeds groter wordend probleem, waar we met elkaar echt iets aan moeten gaan doen.

Moeder en dochter Louise Williams en Clara Williams-Roldan geven in Minder plastic informatie over het plasticprobleem en komen tegelijk met een heleboel handige en haalbare tips om je te helpen minderen in bijvoorbeeld de keuken, de badkamer en met je kleding.

De Nederlandse overheid en milieuorganisaties zijn ook bezig om het plasticgebruik en -afval terug te dringen. Achter in het boek komt een aantal van deze initiatieven aan bod.