Hou jij van wandelen of lopen in alle gemak?

28-04-2021

Vind hier de juiste richtlijnen voor passende schoenen en sta sterk bij je volgende shoppingspree. Voor mooie loop- en wandelschoenen die ook nog eens diervriendelijk zijn geef ik je enkele adresjes.

Goed, je hebt besloten om je voeten de nodige liefde en aandacht te geven. (Indien je nog wat tips rond eelt kunt gebruiken lees deze blog)

As you know is een basisvereiste voor heerlijke voetjes dat je die hult in het correcte schoeisel. Wat is correct?

Wel in ons gezin stappen 4 steunzooldragers dus heb ik daar toch eens research naar gedaan. (As usual 😉 als ik insta voor iets wat mijn kids nodig hebben)Wij zijn supertevreden van onze huidige podologe en de steunzolen die ze ons gezin in alle professionaliteit meegeeft. Na wat googlen, vond ik de site van de fabrikant van onze steunzolen en die had heel handige pointers voor mij. Schoenshoppen is hier niet echt een fun uitstapje (Boys don't like shopping 😱) maar nu weet ik tenminste wel dat ik de juiste schoenen voor mijn gezin meeheb die het werk van de steunzolen versterken. Anders zouden die toch maar een geldverspilling zijn, niet? En daar doen we niet aan mee. Juist? Juist! ☺



Deze filmpjes heb ik een paar keer bekeken voor ik de schoenwinkels in trok:

  • Schoenadvies voor peuters en kleuters in dit filmpje
  • De juiste schoenen voor kids
  • Voor je tiener wil je de shoen die past bij zijn identiteit maar zeker ook een correcte, hun lichaam groeit nog steeds!
  • Ladies, choose right and walk in style. Wie hoge hakken draagt zal niet graag die wiebelende voetjes zien in dit filmpje. I warned you 😁
  • Moet jij ook mee helpen kiezen met hubbylief? Dan ben jij zijn proffesional shoeshopping assistent 👍🏻

 

Hoop van harte dat jullie hier evenveel aan hebben als ik!

 

 

Zelfs wie geen steunzolen draagt heeft er alle belang bij om de juiste schoen te dragen

want zo vermijd je allerlei problemen op lange termijn. En dit gaat heus niet alleen over eelt ! Believe you me. Kinderen die volop in de groei zitten, mogen thuis gerust zonder pantoffels lopen (of met sokjes). Dat bevordert de stevigheid van enkels. Let er wel op als ze zitten om te spelen dat ze hun onderbenen niet naast zich houden (de W-houding is nefast). Tieners groeien van onder naar boven. Tis te zeggen eerst de onderbenen, knieën, bovenbenen en dan heupen. Voor hen dus ook van tel om hun houding, met schoenen aan, in het oog te houden. Zo vermijd je dat ze klachten ontwikkelen. Voor de mama's en papa's onder ons kan het nuttig zijn om je schoeisel eens kritisch te bekijken als je zelf merkt dat je hier of daar een pijntje voelt of teennagels er niet uitzien zoals ze horen. Just saying!

🆘Mag ik nog even jullie aandacht om jullie aan te sporen om ook dit schoenwinkelen op een ecologische en duurzame manier aan te pakken?

Ik weet dat het verleidelijk is om schoenen online te bestellen en te laten leveren aan huis. En dan nog meer om er meteen maar een aantal te bestellen, thuis te passen en terug te sturen wat je niet wilt houden. God ik hoop maar dat jij geen dame bent die schoenen voor 1 feest draagt en ze alsnog retourneert! Nee toch hé. Wat er terug bij de fabrikant aankomt, wordt lang niet netjes opnieuw aangeboden aan de volgende klant! NEE! Deze schoenen gaan OP DE VUILSTORT! Ik weet dat jullie aan de afvalberg van onze mooie planeet niet willen bijdragen. Voila nu je dit weet, denk 2x na als je online gaat.


Probeer om steeds tijd vrij te maken, een schoenenwinkel binnen te stappen en ter plaatse schoenen aan te passen.

Tip: Wil je toch gaan voor dat ene unieke paar dat enkel online te vinden is? Zoek uit in welke lokale winkel ze het gekozen merk verkopen en ga daar op zoek naar jouw geschikte schoenmaat in dit merk. Dan kun je dit alvast juist bestellen en heb je minder kans op retour. Always happy to help you and our planet 🌎

Je kan goeie, stevige wandelexemplaren vinden in outdoorshops à la AS Adventure. Daar kun je vragen naar schoenen die geen dierlijke grondstoffen bevatten of je checkt de labels (geen leder)
Wie zijn running shoes koopt in een speciaalzaak, mag hier zeker ook navragen naar dier- en planeetvriendelijke lopers. Zie PETA artikel voor guidelines.

 

WEBADRESJES OM TE SHOPPEN (voor wie ecoproof online shopt)

 

Hier vind je zeker een geschikt paar wandelschoenen waar je in alle trots bossen en velden mee kan doorkruisen:

  • Vega-life Winkel en Webshop in Amsterdam, Nl via deze link.
  • Shop Like You Give A Damn NL gespecialiseerd in vegan kledij en schoenen  via deze link
  • En&Enn, Emmen NL Hele lieve dame die tijdens start-up van deze shop zo attent was om mij te helpen.  via deze link

 

Wil je door het groen aan een sneller tempo?